Gammel Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Aktier/åbning: Matas presset efter svagt regnskab

Midcapselskabet og kosmetikforhandleren får opmærksomhed med sit årsregnskab, der presser aktien nedad i fredagens indledende handel. Det sker i et ellers roligt marked, hvor C20-medlemmernes udsving er moderate og uensartet. Det danske C20 Cap-indekset åbner stort set uændret i 1048,04.

-aktien falder med 1,6 pct. til 124 kr. efter et årsregnskab, hvor indtjeningsevnen faldt og Matas berettede, at denne trend ventes at fortsætter i 2016/17. Det blev til et salg på 3,43 mia. kr. i helåret 2015/16 hos Matas, hvilket var et fald fra 3,43 mia. kr. året før. Analytikerne havde regnet med et salg på 3,44 mia. kr. Det blev til et fald i driften, idet EBITA blev på 590 mio. kr., hvilket var en nedgang fra 602 mio. kr. i fjor. Det blev også til et fald i indtjeningsevnen (EBITA-marginalen) til 17,2 pct. fra 17,5 pct. i 2014/15. Matas venter en organiske like-for-like salgsvækst på 1-3 pct. i 2016/17, men der er ventet, at EBITA-marginalen ventes at falde til mindre end 17 pct.

og får nyt om det pressede container- og tørlastrederiet Hanjin Shipping. Aktiefokus hørte torsdag eftermiddag meldinger om, at Hanjin har fået arresteret et tørlastskib og flere medier herunder maritime-executive har nu berettet herom. Det betyder, at Hanjin ikke har overholdt sine betalinger for skibet, og dermed er Hanjins likviditetssituation og forhold til kreditorer forværret. Investorerne bør holde øje med om der kommer flere af slagsen med Hanjin skibe. Meldinger fra den statsejede bank KDB, som er storaktionær i rederierne sender dog både Hanjin Shipping og Hyundai Maritime-aktierne op med mere end 20 pct. begge rederier kæmper for overlevelse. Tørlastrederiet D/S Norden falder med 0,1 pct. til 100,4 kr...

Læs også