Gammel Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Aktier/middag: Vestas til tops efter interview med koncernchef

Vestas-aktien har fredag luft under vingerne efter at koncernchefen har luftet mulighederne for en opdatering af forventningerne i andet eller tredje kvartal. Vindmølleaktien leder C20 Cap-fremgangen på 0,3 pct. til 1051,07, hvor Mærsk-aktien er blandt de hårdest ramte efter at olieprisen er faldet lidt tilbage. Blandt sidepapirerne falder Matas efter udsigt til fortsat pres på indtjeningsevnen. Det tyske Dax-indeks stiger 0,1 pct. efter fortsat optimisme over at den globale økonomi kan bære en renteforhøjelse til næste måned.

-aktien får et løft på 2,7 pct. til 477,20 kr. Vestas-koncernchef Runevad beretter over for Bloomberg News, at Vestas måske kan opdatere forventningerne til 2016 i andet kvartal eller tredje kvartal grundet den meget positive melding fra USA med retningslinjerne fra myndighederne til PCT-ordningen. De blev frigivet for blot tre uger siden. Søndag den 8. maj præsenterede de amerikanske skattemyndigheder (IRS) retningslinjerne for PCT-ordningen, som blev godkendt af kongressen i december 2015. Den nye PCT ordning fik en lang løbetid til 2020, og retningslinjerne viste sig at være meget lempelig for vindmølleparkudviklerne.

-aktien falder med 4,0 pct. til 121 kr. efter et årsregnskab, hvor indtjeningsevnen faldt og Matas berettede, at denne trend ventes at fortsætter i 2016/17. Salget blev en spids lavere end ventet, og driften viste et fald i forhold til året forinden. Matas venter en organiske like-for-like salgsvækst på 1-3 pct. i 2016/17, men der er ventet, at EBITA-marginalen ventes at falde til mindre end 17 pct...

Læs også