Gammel Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Stort tilbageslag for potentiel milliardforretning rammer Lundbeck

Der var store forventninger til et nyt middel mod Alzheimers, som havde udsigt til at blive en kæmpeforretning for Lundbeck. Nu skuffer udviklingen i den afgørende fase.

Middel mod Alzheimers skuffer hos Lundbeck.
Foto: Mik Eskestad Foto: Mik Eskestad

Et lægemiddel til behandling af Alzheimers havde potentiale til et blive en store milliardforretning for Lundbeck. Nu er fremtiden for præparatet meget usikkert efter skuffende resultatet i et afgørende studie sent i udviklingsfasen.

Medicinalkoncernen har meddelt, at præparatet Idalorpirdin ikke har nået de primære effektmål, og det er et alvorligt tilbageslag for Lundbeck, som havde store forhåbninger til lægemidlet.

Lundbeck gennemfører fortsat to studier, og resultaterne heraf ventes i første kvartal næste år. Men ifølge aktieanalytiker Søren Løntoft er der nu væsentligt større risiko for, at præparatet ikke kommer på markedet.

Lundbeck havde ellers udsigt til at blive det første medicinalfirma i mange år, som kunne sende et middel til behandling af Alzheimers på markedet.

»Der er stort behov for et præparat mod Alzheimers, og markedet er kæmpestort. Befolkningen i hele verden lever længere, og derfor ventes forekomsten af Alzheimers at stige,« siger Søren Løntoft.

Der er stort behov for et præparat mod Alzheimers, og markedet er kæmpestort.

Søren Løntoft, aktieanalytiker i Sydbank.

Fase 2 forsøgene med præparatet var ifølge Lundbeck lovende, men studierne i fase 3 er helt afgørende.

»Desværre var det ikke muligt at gentage disse resultater i dette studie,« konstaterer dr. Anders Gersel Pedersen, forsknings- og udviklingsdirektør i Lundbeck.

Lundbeck fik ellers for nyligt gode nyheder fra USA, som er verdens største marked for lægemidler. I juli besluttede den amerikanske lægemiddelstyrelse FDA at give særstatus til Idolorpirdin. Midlet fik såkaldt fast-track status, så sagsbehandlingen for en godkendelse af produktet ville blive forkortet. Dermed anerkendte FDA, at der var et stort behov for et nyt middel.

Meddelelsen dengang fik umiddelbart aktiekursen på Lundbeck til at stige. Nu ventes kursen at gå en mosatte vej, når merkederne åbner i morgen tidlig.

»Det er et tilbageslag for Lundbeck, og jeg forventer, at aktiekursen vil falde markant. Men det er ikke noget, som umiddelbart ventes at påvirke indtjeningen i selskabet,« siger Søren Løntoft.

Læs også
Top job