Gammel IT
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Fitnessarmbånd afslører dine adgangskoder

Livsstilsgadgets smider om sig med dine hemmelige data.

Pas på med sikkerheden på de nye, trendy fitnessarmbånd. Foto: AP/ Richard Drew

Det er populært at have en sund livsstil, og flere og flere render rundt med de såkaldte fitnessarmbånd.

Armbåndene er blot toppen af det isbjerg, der kaldes 'wearable technology' - en branche, hvor puls, antal skridt og kalorier, som du brænder af i løbet af en dag, er i fokus. En industri i enorm vækst. Men hackerne lurer, viser en ny undersøgelse.

"Selvom det kan synes harmløs, at en hacker kan få adgang til, hvor mange skridt du har taget i dag ved at læse oplysninger fra dit sportsur, så der er potentiale for langt mere alvorlige indgreb," siger sikkerhedsekspert hos Symantec, Peter Schjøtt.

Symantec har testet, hvor sikre apps og enheder, der måler vores kroppe og aktiviteter, virkelig er. Resultatet viser bl.a., at hver femte app sender brugeroplysninger helt uden kryptering. Og samtlige testede enheder og apps kan spore brugeren.

Det virker måske forholdsvist harmløst, at dine helbredsoplysninger kan aflures og blive misbrugt af tredjepart. Det betyder trods alt sandsynligvis blot mere målrettet reklame. Men testen har vist flere direkte sikkerhedshuller, som kan være langt mere alvorlige for brugeren.

Det viser sig nemlig, at størstedelen af de data, der sendes fra bl.a. fitnessarmbåndene, er ukrypterede. Og ud over din puls og antal skridt du har taget i dag, indeholder oplysningerne også de brugernavne og adgangskoder, du bruger, når du logger ind til de hjemmesider, teknologien er tilknyttet. Et stort problem, understreger Peter Schjøtt.

"En hacker kan derefter nemt aflæse og hente identitetsoplysninger. Tidligere undersøgelser har vist, at folk bruger samme adgangskode til flere konti – såsom e-mail-konti og e-handel-websteder. Hvis cyberkriminelle får adgang til disse konti, kan konsekvenserne være langt mere alvorlige," siger han og bemærker, at halvdelen af de undersøgte apps slet ingen fortrolighedspolitik havde.

"De ved simpelthen ikke, hvordan de håndterer og lagrer kundernes fortrolige og måske virkeligt sensitive informationer," siger han.

Selvom 'wearable technology' stadig er på introduktionsstadiet herhjemme, anslås det, at der i 2018 vil være solgt 485 mio. enheder.

Læs også