IT
0

Sætter skub i din pc: Her er Intels første 8-core chip

Intel er klar med sin hurtigste pc-chip til dato. Læs om det lille monster her.

IT
Foto: Peter Kneffel/AP

Intel er klar med selskabets hurtigste pc-processor nogensinde. Det lille monster er samtidig Intels første pc-chip med otte kerner.

Chippen hedder Core i7-5960X Extreme Edition og henvender sig direkte til producenter af spil-computere, der har brug for ekstremt hurtige chip.

Læs også på Computerworld: Ny Intel-chip kan blive gennembrud for computere uden kølesystemer

Selskabet oplyser, at den nye super-chip vil blive solgt i 'pakker' med 1.000 styk til pc-producenterne. Pris: 5,6 millioner kroner - eller 5.600 kroner per chip.

Flere af de store producenter af gaming-pc'er er allerede på vej med nye gamer-pc'er med de nye chip. De tæller blandt andre Dells Alienware, Falcon Northwest, CyberPower og Maingear, oplyser Intel.

Mini-monster

Det otte-kernede minimonster bygger på Intels nye Haswell-arkitektur, og Intel oplyser, at de otte kerner samt anvendelsen af de nyeste 'throughput'-teknologier giver helt nye muligheder for gaming, performance samt video-håndtering.

Læs også på Computerworld: Efter første test: Intels nye superchip bliver gloende varm

Chippens formelle maksimum clock-speed er 3,5GHz, men den kan overclockes til højere hastighed.

Intel vil ikke fortælle noget om, hvor meget den nye otte-kerner chip kan overclockes, men Core i7-5960X kan sammenlignes med forgængeren quad-core i7-4790, der tidligere er blevet overclockes til mere end 5GHz med luftkøling.

Med vandkøling kan hastigheden blive endnu højere.

I samme ombæring lancerer Intel også en seks-kerner-chip og clockspeed på 3,7 GHz (Core i7-5930K) samt en seks-kerner chip med clockspeed på 3,6GHz (Core i7-5820K).

Læs også på Computerworld: Intels nye chip-line up: Så hurtige er de

Ifølge Intel er topudgaven med otte kerner imidlertid hele 79 procent hurtigere end fire-kerner-udgaven, mens eksempelvis 3D-rendering er 32 procent hurtigere.

Intels hovedkonkurrent, AMD, lancerede en otte-kerner-chip, FX-8320, for mere end et år siden.

Den kan du læse mere om her.

Denne artikel er leveret af
Det du behøver at vide!
Modtag nyhedsbrevet Briefing og få hurtigt og nemt overblik over dagens væsentligste nyheder fra erhvervslivet – håndplukket af vores redaktion.
BRANCHENYT
Læs også