IT

Sukker du efter en ny pc på jobbet? Ny maskine kan være på vej til dig

Rigtig mange arbejds-pc'er bliver nu skiftet ud, så medarbejderne igen har en ny pc stående på skrivebordet.

IT
Foto: Colourbox

Ser din arbejds-pc efterhånden også lidt hærget ud med falmede bogstaver på tastaturet og en aldrende processor?

Lyder blæseren som et mindre kraftværk, når den sætter i gang i tide og utide, samtidig med at styresystemet burde sendes på museum?

Måske du snart kan nyde en helt frisk arbejds-pc - hvis du da ikke allerede er blandt de heldige.

Læs også på Computerworld: Derfor er pc'en stadig vores vigtigste arbejdsredskab

Ifølge analysehuset IDC steg antallet af arbejds-pc'er, producenterne sendte af sted mod kunderne, nemlig med 12,7 procent fra første halvår sidste år til første halvår her i 2014 i EMEA-regionen (Europa, Mellemøsten og Afrika).

Det har ellers stået noget sløvt til med investeringerne i nye maskiner i flere år, men faktisk venter IDC, at indkøbet af nye maskiner til medarbejderne vil fortsætte i andet halvår i år, hvor analysefirmaet forventer en vækst på 11,2 procent i forhold til samme periode sidste år.

"Vi oplever, at leverandører udnytter tilliden til vilkårene på markedet og forbedringerne i kredit-vuderinger, og at de styrker deres kanal-planer," udtaler senioranalytiker Mohamed Hefny fra IDC med henvisning til, at forhandlerne skal hjælpe med at få maskinerne solgt til slutkunderne.

Et hårdt presset pc-marked

Inden man giver sig til at tale om, at pc-producenternes krise er ved at være forbi, skal man huske på, at væksten, der her er tale om, sker efter nogle dramatiske fald i pc-salget i de senere år.

Krisen er primært forårsaget af forbrugernes markante interesse i smartphones og tablet-pc'er i stedet for i traditionelle pc'er.

Læs også på Computerworld: Vildeste fald nogensinde: Så meget droppede pc-salget i 2013

Det globale salg af pc'er (både til private og virksomheder) faldt med 9,8 procent fra 2012 til 2013. Det er det største årlige fald, der nogensinde er blevet registreret.

Selv om tablets er uhyre populære, sværger mange fortsat til en traditionel bærbar eller stationær pc på arbejdspladsen, så denne del af pc-markedet har traditionelt klaret sig bedre end det generelle pc-marked.

Denne artikel er leveret af
10 idéer, der kan ændre Danmark
Få historierne om de iværksættere, der har potentialet til at redefinere dele af dansk erhvervsliv. Få magasinet her
BRANCHENYT
Læs også