Gammel IT
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Facebook går i krig med luskede "likes"

Den sociale netværksgigant vil bekæmpe de firmaer, der tjener penge på falske likes.

Det er blevet en god forretning at sælge falske likes på Facebook, men det skal der sættes en stopper for. Foto: AP/Timur Emek

Det er en ret simpel fidus.

Du betaler et firma et vist beløb for, at de overdænger din Facebook-side, dine opslag og dine statusopdateringer med titusindvis af "likes." På den måde fremstår du mere populær, når ud til flere mennesker og bliver derved mere attraktiv for annoncører og lignende.

Men det er snyd og bedrag, mener Facebook, der nu for alvor vil tage kampen op med det stigende antal firmaer, der profiterer på Facebooks "synes godt om"-funktion.

I et blogindlæg udtaler Facebooks integritetsingeniør, Matt Jones, at Facebook vil fokusere på at gøre snyderiet mindre profitabelt for bagmændene.

"De, der spammer med falske likes, har et mål: At tjene penge på dem, der ejer Facebook-siderne, uden at give nogen værdi i gengæld. De tjener deres penge ved at love at generere likes til administratorer af Facebook-sider, som typisk ikke forstår, at falske likes ikke hjælper dem til at opnå deres forretningsmål," skriver Matt Jones.

Firmaerne bag de falske likes opretter falske kontoer og hacker sig i visse tilfælde ind på andre brugeres konti for at kunne sende de mange likes. At dømme på de tusindvis af firmaer, som på nettet reklamerer med, at man kan købe likes af dem, er det en ganske god forretning.

For at komme svindlen til livs vil Facebook opdatere både automatiske og manuelle systemer, der opsnapper mistænkelig aktivitet på Facebook, og hvis en enkelt bruger pludselig sprøjter hundredvis af likes ud på det sociale netværk, skal det granskes.

Facebook vil begrænse antallet af likes pr. konto for at minimere effekten af den megen spam, og bliver der opdaget svindel, har man ingen betænkeligheder ved at sagsøge firmaerne, der står bag det, oplyser Matt Jones.

"Vi opfordrer desuden til, at firmaer og enkeltpersoner afholder sig fra at købe de falske likes. De gør mere skade end gavn."

BRANCHENYT
Læs også