IT
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Apple sagsøges for milliarder af sure kunder

Tusindvis af amerikanske forbrugere sagsøger nu Apple på grund af iTunes-opdateringer.

IT
Tim Cook, adm. direktør i Apple, der sagsøges af flere tusinde amerikanske forbrugere.

En sammenslutning af flere tusinde amerikanske forbrugere vil stævne Apple for 352 millioner dollars, eller hvad der svarer til godt to milliarder danske kroner. Det skriver det amerikanske teknologimedie Arstechnica.

Sagens omdrejningspunkt er Apples brug af DRM (Digital Rights Management), som over en længere årrække er blevet brugt til at umuliggøre iPod-brugernes adgang til en konkurrerende musiktjeneste fra virksomheden Real Networks.

Konkret mener anklageren, at Apple gennem flere omgange bevidst har opdateret sit iTunes-software for at sætte en stopper for brugen af konkurrerende musiktjenester på Apples iPod-musikafspiller.

Sagen tager sit udspring i 2004, hvor Apple opdaterede sit iTunes-software, så forbrugerne ikke længere kunne overføre musikfiler til iPods fra Real Networks musiktjeneste.

Som et modtræk opdaterede Real Networks sine egne tjenester, så Apples brugere igen kunne købe og lytte til Real Networks musikfiler på de små iPods. Rent teknisk foregik det ved, at Real Networks' eget DRM-system imiterede Apples licenssystem.

Men i 2006 stoppede Apple nok engang legen med introduktionen af iTunes version 7.0.

Anklageren mener på den baggrund, at forbrugerne er blevet tvunget at stoppe med at afspille musik indkøbt fra den konkurrerende tjeneste.

Det er den amerikanske dommer Yvonne Gonzales Rogers, som har givet anklageren grønt lys til at iværksætte retssagen.

"Vi er glade for, at vi endelig kan fremlægge sagen for et dommerpanel," udtaler anklagernes advokat, Bonny Sweeny, til netmediet The Recorder.

Apples ønsker ikke at udtale sig om sagen, men har ved en tidligere høring udtalt, at modparten ikke har ”beviser af nogen art”.

Retssagen er fastsat til at foregå den 17. november i Apples hjemstat Californien.

BRANCHENYT
Læs også