IT
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

KMD køber dansk softwarevirksomhed

Den danske IT-mastodont KMD overtager softwarevirksomheden Edlund. Det er et forsøg på at rykke et skridt længere ind i verdenen af finans, forsikring og pension, forklarer KMD's topchef Eva Berneke.

IT
Topchef i KMD, Eva Berneke, vil gerne bringe IT-virksomheden tættere på det private erhvervsliv Foto: Stine Bidstrup

KMD overtager softwarevirksomheden Edlund. Dermed har landets suverænt største leverandør af IT til det offentlige købt sig et godt skridt tættere ind i det private.

Edlunds 200 ansatte udvikler software til liv- og pensionsselskaber, og købet er endnu et udtryk for, at KMD gerne vil rykke nærmere det private erhverv - nærmere bestemt softwareudvikling til finans-, forsikring- og pensionsområdet. I sommer overtog KMD således også norske Bangsoft, der udvikler software til den finansielle sfære.

»Vi er dedikerede til at udvikle KMD’s forretning, og med købet tager vi et vigtigt skridt i KMD’s vækststrategi inden for den finansielle sektor. Vi er overbevidste om, at Edlunds dybe kompetencer og solide kundeerfaring kombineret med KMD’s styrker inden for softwareudvikling på komplekse områder og it-understøttelse af transaktioner i milliardklassen har et betydeligt markedspotentiale,« siger hun i en pressemeddelelse.

KMD, der har omkring 3000 ansatte, har i flere år blandt andet stået for udbetalingen af danskernes folkepension, så verdenen er ikke helt ny. Men med Edlund følger en lang række kunder som ATP, PFA Pension og Nordea Liv og Pension. Faktisk sidder Edlund ifølge Computerworld på hele 60 pct. af markedet for pension og livsforsikting.

»Edlund tilfører KMD et markedsledende hold inden for softwareudvikling til administration af liv- og pensionsporteføljer i Danmark. KMD sikrer omvendt, at Edlund fremadrettet kan tilbyde hele paletten af produkter og serviceydelser, som vores kunder efterspørger,« siger adm. direktør,medstifter og medejer i Edlund, Thomas Jøhnk, i pressemeddelelsen.

Edlund, der efter pæn vækst i en årrække i 2014 omsatte for 271 mio. kr. og tjente 23,5 mio. kr. før skat, bliver med opkøbet et selvstændigt datterselskab i KMD koncernen, og de 200 medarbejdere fortsætter med at arbejde på kontorerne i Valby.

KMD, der har en omsætning på knap 5 mia. kr., står bag systemer, der blandt andet håndterer udbetalinger af løn og sociale ydelser, og hvert år beregner og udbetaler KMD’s softwaresystemer i omegnen af 400 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også