IT
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Forudsigelse fra "Tilbage til fremtiden" er blevet til virkelighed

For en ganske pæn sum kan man nu købe sig et flyvende skateboard udviklet af raketforskere.

IT
I filmen "Tilbage til fremtiden 2" fra 1989 havde Marty McFly, spillet af Michael J. Fox, et flyvende skateboard. Siden har opfindelsen af det flyvende skateboard ladt vente på sig. Indtil nu. Foto: AP

I filmen "Tilbage til fremtiden 2" fra 1989 rejste hovedpersonen Marty McFly, spillet af Michael J. Fox, til det nærmest utopiske fremtidsår 2015.

Helt nøjagtigt ankom han til fremtiden den 21. oktober 2015.

Undervejs i filmen får Marty McFly fat på et hoverboard, et flyvende skateboard, som han bruger til at komme omkring med.

Men en ting er film, noget andet er virkelighed.

For da det blev den 21. oktober 2015 i virkelighedens verden, var der ingen flyvende skateboards.

Det er der dog nu blevet lavet om på her godt tre måneder senere.

Raketforskere har således udviklet et flyvende skateboard, der har fået navnet ArcaBoard. Så vidt vides, er det første gang, det er lykkedes nogen at skabe et ægte hoverboard, selvom forsøget bestemt er gjort af mange tidligere.

Det skriver The Economist.

ArcaBoardet ligner dog ikke ligefrem det flyvende skateboard, som Marty McFly fløj rundt på i "Tilbage til fremtiden 2". I stedet ligner den nye opfindelse mere en gigantisk smartphone, der flyver rundt med et menneske oven på.

Det flyvende skateboard er 145 cm lang, 76 cm bred og bliver drevet af 36 ventilatorer og 72 lithiumbatterier, der producerer over 200 kW strøm. Den kan løfte og flyve en person på op til 82 kg i seks minutter.

Vil man gerne gerne have fat i et ArcaBoard, bliver det dog en halvdyr fornøjelse. Prisen er nemlig 19.900 dollars, svarende til 136.713 kr., ligesom man for lidt over 30.000 kr. kan tilkøbe en oplader, der gør batterierne friske på 35 minutter i stedet for de seks timer, det ellers ville tage.

Så hvis man har råd til at undvære 136.713 kr. og måske en slat oveni, får man mulighed for at lege Marty McFly alt det, man vil.

Du kan se en demonstration af og historien bag ArcaBoardet her.

BRANCHENYT
Læs også