IT
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Google har betalt Apple milliarder for søgefelt på iPhone

Nye retsudskrifter viser, at Google har betalt Apple op mod 7 mia. kr. i 2014 for at beholde sit søgefelt på virksomhedens populære produkt; iPhone.

IT
Google har smidt mange milliarder kroner efter Apple for at blive på deres iPhones. Foto: Virginia Mayo/AP

Google har betalt Apple et voldsomt højt gebyr for at beholde sit søgefelt på iPhone.

I alt har Apple modtaget 1 mia. dollars – eller ca. 7 mia. kr. - fra sin rival i 2014, viser udskrifter fra en retssag, som Oracle Corp. fører mod Google om ophavsret.

Det skriver Bloomberg News.

Søgemaskinegiganten har en aftale med Apple, der giver iPhone-virksomheden en procentdel af de indtægter, som Google genererer via Apple-enheder, fortalte Oracles advokat den 14. januar ved en høring ved den amerikanske federal court.

Rygter om, hvor meget Google mon har betalt Apple for at være på deres iPhone, har cirkuleret i årevis, men selskaberne har aldrig offentliggjort det. Kristin Huguet, en talskvinde for Apple samt Googles talsmand, Aaron Stein, har begge afviste at kommentere de oplysninger, der er kommet frem i retten.

Aftalen om indtægtsfordelingen afslører, hvor langt Google er tvunget til at gå for at få folk til at blive ved med at bruge deres søgeværktøj på mobilen. Det viser også, hvor stor en gevinst Googles annoncebaserede forretningsmodel er for Apples økonomi.

Oracle har kæmpet mod Google siden 2010 med påstanden om, at søgemaskineselskabet har brugt Java-software - uden at betale for det, til at udvikle Android. Sagen har kørt gennem længere tid, og Oracle sagsøger nu Google for mere end 7 mia. kr. efter, at selskabet har udvidet klagen til også at omhandle Android.

Annette Hurst, Oracles advokat, der videregav oplysninger om Google og Apples aftale ved sidste uges retsmøde, sagde et Google-vidne under afhøringen sagde, at »på et tidspunkt var overskuddet på aftalen 34 pct.«. Det var dog ikke klart, om det var et overskud, der gik til Google eller Apple.

En advokat for Google protesterede mod denne information, og forsøgte også at få dommeren til at fjerne informationen om de 34 pct. fra retsudskrifterne.

BRANCHENYT
Læs også