IT
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Dette kan være Apples næste store satsning

Apple har samlet et stort hold af eksperter inden for virtual og augmented reality, skriver Financial Times.

IT
Apples topchef Tim Cook har ifølge Financial Times gang i en større satsning på virtual og augmented reality. Foto: AP Photo

Den såkaldte virtual og augmented reality er et område, som verdens it-giganter satser massivt på.

Facebook har lavet Oculus Rift og Microsoft har skabt Hololens. Nu vil Apple også ind i virtual reality-kampen, og derfor har Apple samlet et stort hold af eksperter, der kan være med til at få virksomheden ordentligt ind på markedet for virtual og augmented reality.

Det skriver Financial Times.

Mange af de medarbejdere, som Apple har hyret til sin nye satsning, kommer ifølge Financial Times fra Microsoft og Lytro, ligesom Apple har ansat Doug Bowman, en prominent virtual reality-ekspert og professor fra Virginia Tech.

Derudover har Apple købt Flyby Media, der tidligere har været partner på Googles Project Tango, som er et forsøg på at skabe 3D-kortlægning i et mobilt navigationssystem.

Financial Times skriver desuden, at Apple i flere måneder har arbejdet på prototyper af et headset med indbygget augmented reality.

»Jeg synes ikke, det er en niche. Det er virkelig cool,« sagde Tim Cook, Apples topchef, ifølge Financial Times tidligere på ugen til et spørgsmål om, hvorvidt virtual reality vil blive mainstream.

Virtual reality er primært en visuel teknologi, der tillader brugeren at være i kontakt med et computersimuleret miljø.

Augmented reality, også kaldet udvidet virkelighed, giver et ekstra lag af information ved at kombinere visuelle data med data fra den fysiske verden. Det kan være ved hjælp af grafik eller lyd. Google Glass er et produkt af augmented reality.

BRANCHENYT
Læs også