Gammel IT
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 mia. kr.

Det kommer til at koste langt mere end forventet at lukke ned for Skats skandale-system, EFI. Det bringer den samlede pris for nedlukningen op på knap 1,2 mia. kr. Men der er flere udgifter i vente.

Arkivfoto: Stine Bidstrup

Det kommer til at koste op mod en mia. kr. at lukke ned for Skats kuldsejlede inddrivelsessystem, EFI, som skatteminister Karsten Lauritzen (V) aflivede i september i fjor.

Det kan du læse mere om her.

Ifølge DR har Skat fået bevilget 275 mio. kr. ekstra til nedlukningen af EFI-systemet samt til udviklingen af et midlertidigt erstatnings-system.

Hertil kommer ifølge DR de 100 mio. kr., der oprindeligt blev afsat til nedlukningen samt de oprindelige 700 mio. kr., som det kostede at udvikle EFI - altså i alt 1,17 mia. kr.

Der er imidlertid langt flere udgifter i vente, i det Skat har sendt EFI's afløser i udbud. Det ventes at komme til at have kostet flere hundrede mio. kr., når det er klart engang i 2019.

Der findes kun ganske få mulige leverandører af it-systemer af denne størrelse, og dem kender det offentlige særdeles godt, da de har været involveret i udviklingen af netop de kuldsejlede systemer, EFI og Debitormotor.

Det har Karsten Lauritzen tidligere kaldt 'et dilemma' over for Computerworld.

Det kan du læse mere om her.

Karsten Lauritzen har desuden varslet, at han vil have skrevet skatteloven om i kølvandet på skandalen.

Det kan du læse mere om her.

Computerworld kunne for nylig afsløre, at Skat i årevis har forsøgt at slippe ud af de evighedskontrakter, der i mange år har låst offentlige myndigheder fast til CSC, KMD og IBM.

Afsløring: Skat har forsøgt at slippe ud af evighedskontrakt med CSC i 16 år

Det har blandt andet ført til, at Digitaliseringsstyrelsen har igangsat et arbejde, der skal føre til et stort opgør med de store leverandører.

Det kan du læse mere om her.

Læs også på Computerworld:

Skat indfører ny metode for at undgå at nyt kæmpe it-system flopper som EFI

Efter EFI: Skatteministeriet kaster millioner i nyt it-system - vil selv udvikle det

BRANCHENYT
Læs også