IT
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Skal USA's næste præsident vælges online? Google har fået et interessant patent

I denne uge fik Google patent på et system til at stemme online. Planen kan være at blive stedet, hvor borgere afgør kommende præsidentvalg.

IT
Google fik i denne uge et patent, som både kan bruges kommercielt og politisk. Foto: Joerg Koch/AP

I denne fik Google patent på et system til afstemninger online, som it-giganten ansøgte om i 2013.

Computerworld har forsøgt at få opklaret, hvad patentet skal bruges til, men det har Google ikke ønsket at svare på.

Ifølge en teknologi-analytiker kan det meget vel være det første spæde skridt ind i en fremtid, hvor USA's præsident vælges online.

»Når vi først har en sikker online-identitet, vil vi på et tidspunkt være i stand til at stemme online til præsidentvalg,« siger Patrick Moorhead, analytiker i Moor Insights & Strategy.

Han mener ligefrem, at det kan give en højere stemmedeltagelse ved fremtidige valg.

»Jeg tror, at folk vil foretrække at stemme online. Hvem kan lide at vente i køer og at håndtere trafik og sne?,« siger Patrick Moorhead.

I første omgang forventer han - og en anden teknologi-analytiker, Ezra Gottheil, dog, at Google vil benytte patentet til kommercielle formål. Det kan være afstemninger i forbindelse med underholdningsprogrammer i TV eller undersøgelser for virksomheder. F.eks. en undersøgelse for Dunkin' Donuts af, hvilken ny Donut-smag brugerne foretrækker.

Udover patentansøgningen har Google været i vælten denne uge, fordi det er kommet frem, at virksomheden har ført 80 mia. kr. uden om europæiske skattemyndigheder og i ly på Bermuda. Dermed slipper Google billigere i skat. Beløbet dækker hovedparten af Googles indtægter uden for hjemlandet USA.

Indtægterne kommer fra et irsk datterselskab og føres via Holland til den atlantiske øgruppe. Det viser regnskaber fra Google Netherlands Holdings, som er et selskab uden ansatte, der ifølge regnskabet har en skatteregning på godt 20 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også