IT
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Uden denne mand havde din iPhone eller iPad nok ikke været den samme

Johny Srouji bliver kaldt den vigtigste Apple-chef, du aldrig har hørt om.

IT
Iphone 6S indeholder en chip, som Johny Sroujis afdeling har udviklet. Foto: Kiichiro Sato/AP

I 2007 blev den første iPhone sendt på markedet af Apple.

Steve Jobs, den daværende og nu afdøde topchef i Apple, var dog angiveligt godt klar over, at den første iPhone havde mangler.

Så han satte en af sine mest betroede rådgivere, Bob Mansfield, til at rekruttere en person, der kunne komme de mangler til livs.

Ind kom israelske Johny Srouji i 2008. Han blev hentet fra en ledende position i IBM's processorudviklings- og designafdeling.

Resten er historie, som man siger.

For Johny Srouji har ledet den afdeling hos Apple, der har lavet processorchips til de iPhones, iPads, Apple-ure og Apple TV'er, som er blevet produceret og solgt i gigantiske mængder siden 2010. Chippen kan betragtes som hjernen i Apple-produkterne.

Indtil nu har Johny Srouji været et relativt ubeskrevet blad. Han har populært sagt fløjet under radaren og været den vigtigste Apple-chef, som folk nok aldrig har hørt om.

Men for nylig har Bloomberg lavet et større portræt og interview af 51-årige Johny Srouji. Her bliver det i detaljer beskrevet, hvor vigtig han har været for Apples succes.

I december blev han forfremmet til Apples ledelse, og i den forbindelse modtog han 90.000 Apple-aktier.

Johny Sroujis officielle titel hos Apple er senior vicepræsident for hardwareteknologi, og han har som tidligere nævnt været ansat hos IBM. Men også Intel har haft glæde af hans evner.

Srouji blev uddannet i Israel og taler arabisk, hebraisk, fransk og engelsk med en smule accent, som Bloomberg formulerer det.

Over for mediet forklarer han vigtigheden af, at hans afdeling leverer et ordentligt stykke hardware, før et produkt bliver frigivet. Med software kan man jo bare udgive en korrigeret version.

»Hvis bare én transistor er lavet forkert, er det slut, game over,« siger Johny Srouji til Bloomberg.

De første Apple-produkter, som han havde haft noget at gøre med, var iPhone 4 og iPad'en.

BRANCHENYT
Læs også