IT
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Netflix slår ned på populært trick, der giver adgang til langt større udvalg

Netflix-brugere kritiserer storstilet blokade af tjenester, som lader dig "bytte land."

IT
Indholdet på Netflix, der er tilgængelig i 190 lande, varierer fra land til land. Her ses billede af hitserien House of Cards. Foto: David Giesbrecht.

Den populære streamingtjeneste Netflix gør nu endnu et forsøg på at forhindre brugere i at snyde sig til et langt større udvalg af film og tv-serier.

Brugere fra hele verden melder om en omfattende blokering af Netflix-kontoer, der forsøger at logge sig på tjenesten via såkaldte VPN-tjenester. Det skriver flere internationale medier.

Med en VPN-tjeneste er det muligt at udgive sig for eksempelvis at være amerikansk kunde, når man benytter tjenesten i Danmark. Dermed får man adgang til indholdet på den amerikanske udgave af Netflix.

»Personligt overvejer jeg at afbestille mit Netflix-abonnement, da 90 pct. af det indhold, jeg ser, ikke er tilgængeligt i mit eget land,« skriver en af flere tusinde brugere i en tråd på Reddit.

Indholdet på Netflix, der er tilgængelig i 190 lande, varierer fra land til land, fordi serier og film kun må være tilgængelige i de regioner, som producenterne har givet tilladelse til.

Det betyder, at Netflix-brugere i f.eks. USA har adgang til et langt større udvalg end i Danmark.

Ifølge stifter og direktør for Netflix, Reed Hastings, er man i gang med at lave globale licenser for alt indhold, således at brugere får adgang til det samme indhold på tværs af landegrænser.

I mellemtiden forsøger Netflix at skrue bissen på over for al VPN-trafik – bl.a. på grund af pres fra rettighedshaverne, der ikke er tilfredse med, at brugere omgår licensaftaler.

VPN-tjenester – eller virtuel private networks – lader dig ændre din IP-adresse og gør det svært at regne ud, hvor du i virkeligheden befinder dig. Metoden giver adgang til Netflix-indhold, der ikke er tilgængeligt i dit eget hjemland.

Indtil videre er det Netflix-brugere i bl.a. Belgien, Spanien, Tjekkiet og Tyskland, der melder om blokeringer. Også danske brugere er ramt.

Netflix har ikke selv udtalt sig om sagen.

Finans Briefing giver dig hver dag alle de mest interessante nyheder, eksklusivt udvalgt af vore redaktører og leveret til din indbakke. Tilmeld dig her og styrk overblikket.

BRANCHENYT
Læs også