IT
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Medier: Apple lancerer billigere og mindre iPhone mandag

Salgstallene falder for første gang i iPhones historie, og det vil Apple forsøge at forhindre.

IT
iPhone 6 fås i to størrelse: 13,8 cm og 15,8 cm.  Foto: Imaginechina via AP

Siden Apple introducerede sin første iPhone i 2007 er salget kun steget år efter år. Men 2016 forventes at blive året, hvor selskabet kommer til at opleve faldende salgstal.

Det er måske en af grundene til, at Apple nu angiveligt smider en mindre og billigere iPhone på gaden. Det skriver flere udenlandske medier som Financial Times og The Telegraph.

Med årene er Apples iPhone ellers kun blevet større, og med lanceringen af iPhone 6 i 2014 fulgte det mest profitable kvartal i USA's virksomhedshistorie.

Desuden viser undersøgelser, at forbrugeren slet ikke er interesserede i at få en mindre telefon. Men måske vil de gerne have en billigere.

Det forventes, at Apple præsenterer den nye iPhone i morgen, mandag. For snart to uger siden sendte Apple en invitation ud til medierne med den kryptiske overskrift »Let us loop you in«. Apple fortæller, at man vil præsentere kommende nyheder, men derudover er informationerne i indbydelsen sparsomme.

Rygterne siger dog, at det er en iPhone SE på ca. 10 centimeter i diagonalen, der kommer på dagsordenen - samme størrelse som iPhone 5 fra 2012, men med opgraderet software, herunder bedre kamera og hurtigere processor. Imens fås iPhone 6 i størrelserne 12 cm og 14 cm.

Apple-analytikere forventer, at prisen i USA kommer til at ligge på mellem 2.600 kr. og 3.300 kr., og det er uvist, om den nye smartphone kommer til Danmark.

Selv om prisen er lavere end på iPhone 6, er det stadig en dyr smartphone sammenlignet med nogle af konkurrenterne, fastslår en analytiker.

»Apple prissætter den i den lave end af sit prislag, men ikke i den lave ende af markedet,« siger Ben Bajarin, analytiker hos Creative Strategies, til Financial Times.

BRANCHENYT
Læs også