IT
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Apple lancerer billigste nye iPhone nogensinde

Med en pris på 3.699 kroner bliver den nye iPhone SE billigere end sine forgængere på markedet.

IT

Den nye iPhone SE, som Apple præsenterede mandag aften dansk tid, bliver den billigste nylancerede iPhone nogensinde. Det oplyser Apple under en præsentation i byen Cupertino i Californien.

Her fremlagde Tim Cook og resten af Apple-ledelsen blandt andet de seneste tilføjelser til iPhone- og iPad-serien samt en opgradering af styresystemet iOS.

Det præsenterede Apple

Det var ikke kun en ny iPhone, der blev præsenteret i Cupertino i Californien mandag aften dansk tid. Her er en oversigt over, hvad Apple præsenterede:

* iPhone SE. Det er særligt de helt små udgaver af iPhone'en, der henter nye iPhone-brugere ind i Apple-butikken. Derfor blev en ny og opdateret udgave af den cirka 10 centimeter store iPhone-version præsenteret.

* Den nye udgaver kommer til at koste 399 dollar - svarende til 2500 kroner - for amerikanske kunder. Det er en historisk lav pris for en ny-lanceret iPhone.

* Den nye iPhone har samme ydeevne som en iPhone 6S og får et 12 megapixelkamera. Den får hurtigere LTE-forbindelse til roaming og Wi-Fi.

* Den kommer til Danmark i starten af april.

* Ny udgave af iPad Pro. Også her er Apple gået ned i størrelse fra 12,9 tommer til 9,7 tommer. Det vil også fremover være muligt at få en iPad Pro med 256 gigabyte plads.

* Derudover vil iPad Pro få en skærmfunktion, der hedder True Tone. Ved hjælp af lyssensorer vil lyset fra skærmen fremover tilpasse sig lyset i lokalet.

* Apple præsenterede også deres nye udgave af styresystemet iOS, der nu er nået til udgave 9.3.

* Her indgår blandt andet funktionen Night Shift, der tilpasser skærmens farver til tiden på døgnet, så man undgår blåligt lys, der kan gøre det sværere at falde i søvn efter brug om aftenen og natten.

* Apple præsenterede også nye armbånd til deres Apple Watch.

* Desuden vil Apples nye hovedkontor stå klar til næste præsentation, og derfor bliver mandagens præsentation sidste gang de nyeste Apple-produkter toner frem fra Cupertino udenfor San Fransisco.

Kilder: Svenska Dagbladet og Apple.

Prisen på den nye iPhone SE ligger på 3.699 kr. - og den nye telefon kan bestilles fra torsdag.

Det vides endnu ikke, hvornår den kommer til Danmark, og traditionelt set har telefonen været dyrere at anskaffe herhjemme.

Trods iPhone SEs klejne størrelse på 10 centimeter vil den være udrustet med lige så meget ydeevne som en iPhone 6S, oplyser Apple.

Derudover har Apple forsøgt at forbedre batteriet, så det fremover holder længere.

På iPad-siden var der også nyt. Her præsenterede Apple en mindre udgave af iPad Pro, der er rettet mod brugere, der også benytter deres iPad til arbejde.

Både i sin nye og gamle størrelse har Apple installeret en kraftigere chip, der skal forbedre hastigheden i deres tablet. Derudover kan en iPad Pro nu købes med mere plads i en udgave, der har 256 GB.

Apple har noteret sig, at brugere og forskere har klaget over, at deres telefoner og iPads blå lys, gør det sværere at falde i søvn efter brug.

For at løse det problem præsenterer Apple en funktion, firmaet kalder True Tone.

Den skal give skærmen varmere farver, der skal gøre det nemmere at falde i søvn efter brug om aftenen eller natten.

Funktionen behøver ikke tændes og slukkes, da funktionen selv aktiveres ved hjælp af telefonens GPS-oplysninger, der kan afsløre om det er nat eller dag, hvor telefonen befinder sig.

Inden præsentation af de nye Apple-produkter kommenterede Apples administrerende direktør, Tim Cook, den igangværende strid mellem Apple og det føderale politi FBI.

FBI kræver i forbindelse med efterforskningen af terrorangrebet i San Bernardino, at Apple laver et stykke software, der kan bryde ind i en iPhone. Det nægter Apple.

Ved præsentationen lagde Tim Cook igen vægt på Apples ansvar overfor deres brugere og deres privatliv.

BRANCHENYT
Læs også