Gammel IT
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Advarsel: Selvkørende biler kan føre til for meget sex

En øget risiko for sex i kabinen er en af flere problemstillinger, som lovgivere i de kommende år skal tage stilling til, når de skal udforme lovgivningen omkring de selvkørende biler.

Foto: Tony Avelar/AP

Mens forskellige lande er i gang med at tage tilløb til en egentlig lovgivning omkring de selvkørende biler i den nære fremtid, dukker der mere eller mindre besynderlige forslag og advarsler op til lovarbejdet.

I Canada har organisationen for selvkørende biler CAVCOE (Canadian Automated Vehicles Centre of Excellence) hejst et advarselsflag omkring en aktivitet, der kan forstyrre trafiksikkerheden.

”Jeg forudser, at når computere står for kørslen, vil der være meget mere sex i bilerne. Og dette er blot en af flere ting, der vil hæmme folks evne til at reagere hurtigt, når computeren siger ’tag styringen’ til mennesket i bilen,” forklarer stifter og direktør Barrie Kirk fra CAVCOE ifølge nyhedsmediet CBS News.

Læs også på Computerworld: Test: Teslas opdaterede Model S - med autopilot og 400 heste

Sex i bilen er blot en af flere risici, som canadiske embedsfolk har med i deres lovforberedende arbejde, som blev skudt i gang i efteråret af landets transportminister Marc Garneau.

”Udfordringen med den opmærksomme fører er...problematisk,” hedder det i en note fra embedsmændene, som har refereret til flere problemstillinger om den selvkørende funktion i Tesla’er.

I noterne om Tesla indgår også flere medieklip med folk, der børster tænder eller læser aviser i kabinen, mens der også er klip med folk, der optager fejl i bilens automatpilot-system, når vejskiltene skifter.

Tesla har ikke stillet op til et interview med CBS News, men skriver til mediet, at selskabets selvkører-funktion kun er halvautomatisk. Tesla understreger, at den semiautomatiske funktionalitet er mere sikker, end når et menneske fører bilen.

De fuldstændigt selvkørende biler forventes først at rulle af transportbåndene om et årti eller to, som du kan læse mere om her.

Læs også på Computerworld:

Volvo: Vi har 100 selvkørende biler på gaden i 2017

Denne artikel er leveret af
Læs også