Gammel IT
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

En halv million hackere er selv blevet hacket

Hacker forummet Nulled.io er kompromitteret af ukendte gerningsmænd, og over en halv million brugerkonti er nu blottet for ordensmagtens nysgerrige øjne.

9.45 GB data fra et lyssky forum er blevet tilgængeligt. Foto: Damian Dovarganes/AP

Man skulle næsten tro, at det var en vittighed, men den er god nok.

Hacker-forummet Nulled.io er blevet hacket, og en liste med brugeroplysninger på over en halv million brugere/hackere er nu i hænderne på andre...hackere.

Disse folk har lagt de stjålne brugerdata ud på nettet, hvor ordensmagten kan gennemtrawle dem i ro og mag.

Sikkerhedsfirmaet RiskBased Security oplyser, at en SQL-fil på 9.45GB  med data fra forummet er lagt ud på nettet.

De mange data indeholder både brugernes e-mail adresser og kodeord.

Ud over en række mere eller mindre almindelige mail-udbydere som Gmail, Hotmail og Outlook rummer listen med e-mail adresser pudsigt nok mailadresser fra både den amerikanske og den brasilianske stat.

Derudover er der også en liste med over 5.500 køb og salg af nogle af de ulovlige varer som eksempelvis kreditkortoplysninger, der er en del af Nulled.io's omdrejningspunkt.

Læs også på Computerworld: Priserne falder i hacker-miljøerne: Så lidt koster det at købe et hack, et DDoS-angreb eller en RAT
 

»Hvis politistyrker får adgang til disse informationer (som de utvivlsomt allerede har), kan de bruges til at filtrere mistænkte, som efterforskes for mulige ulovlige handler i de forskellige fora,« skriver sikkerhedsfirmaet i et blogpost om hacket.

Det er endnu uvidst præcis, hvordan hacket blev udført, men RiskBased security holder sig ikke for fin til at spekulere.

»Nulled.io brugte det IP.Board forum, der går under navnet IP.b eller IPb. Selvom vi ikke har en bekræftelse på, hvordan angrebet skete, har der været 185 sårbarheder i IP.Board i år, så det er ikke svært at komme med et gæt!«

Læs også på Computerworld: Hacker spadserede direkte ind i FBI's it-systemer: Ringede til support og fik password
 ..

Læs også