IT
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Forsker: I fremtiden kan hoveddøren låses op med en selfie

Et billede af dig selv kan ændre din hverdag på en række områder inden for få år, forudser fremtidsforsker.

IT
I 2013 kårede Oxford-ordbøgerne "selfie" til at være årets ord. Foto: Arkiv

Det at tage et billede af sig selv, et såkaldt selfie, er blevet et meget udbredt fænomen, i takt med at mobilkameraerne er blevet bedre, og delingen af billeder på sociale medier er blevet mere udbredt.

Mens en selfie i dag blot er et billede, kan det i fremtiden få helt andre funktioner.

Det mener Ian Pearson, opfinder og fremtidsforsker, der bruger det meste af sin tid på at forske i, hvor teknologien er på vej hen.

Han har i samarbejde med Sony Mobile udarbejdet rapporten "Future of the selfie", hvor han har præsenteret sine teorier om selfien for et testpanel bestående af 6.500 europæiske forbrugere. 

»Potentialet er stort, og responsen fra forbrugerne viser, at de er åbne for omfanget af fremtidig brug af selfies og videosamtaler,« siger Ian Pearson til det norske medie E24.

Fremtidsforskeren tror bl.a., at selfien kan komme til at spille en mere afgørende rolle i jagten på kærlighed.

Mens selfies på datingsider i dag bliver brugt til at fremstille den enkelte profils ejer, mener Ian Pearson, at man gennem disse billeder i fremtiden vil få mulighed for at kunne analysere pupiller og kropssprog, og dermed få svar på, om nogen er interesseret i dig.

Derudover kan selfien ifølge Ian Pearson i fremtiden også bruges til fjerndiagnosticering, ved at patienten sender et billede til sin læge, samt blive en reel sikkerhedsfunktion, idet en selfie bl.a. kan åbne og låse din bil eller hoveddør samt give dig adgang til finansielle tjenester.

Sidstnævnte er ifølge Mastercard allerede på vej. Selskabet udtalte sidste år, at det arbejder på at få koblet kameraet på mobiltelefonen til betalingssystemer, så du kan godkende betalinger ved hjælp af en selfie i stedet for eksempelvis at bruge fingeraftryk.

Ifølge Christophe Zehnacker, der har ansvaret for Mastercards digitale betalinger i Vesteuropa, kommer vi danskere allerede i løbet af 2017 til at kunne godkende betalinger med ansigtsgenkendelse.

BRANCHENYT
Læs også