IT
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Nu skal du kunne tage Netflix med på ferien i hele EU

Ny lovgivning skal gøre det muligt at bruge streamingtjenester uden begrænsninger.

IT
Nu vil EU give danskerne mulighed for at se serier fra andre EU-lande, når man sidder i sofaen herhjemme. Foto: Arkivfoto/Elise Amendola

Nu skal det være muligt at tage på ferie uden at gå glip af serier på Netflix, HBO, eller hvilken streamingtjeneste du ellers foretrækker. 

Det er resultatet af ny EU-lovgivning, som Europa-Parlamentet i øjeblikket er ved at færdiggøre. Det skriver The Independent.

Lovgivningen skal gøre det muligt for EU-borgere at få adgang til andre EU-landes serier via streamingtjenester som Netflix og HBO. Grundet de restriktioner mange streamingtjenester benytter sig af, er det i dag meget svært at få adgang til serier fra streamingtjennesterne med sit eksisterende abonnement, når man er i udlandet. 

De nye regler skal forhindre streamingtjenesterne i at bruge IP-adresser til at holde øje med, hvor folk befinder sig. En metode, som i dag er meget brugt blandt streamingtjenesterne.

Ifølge The Independent vil EU gerne ændre på lovgivningen, fordi næsten halvdelen af internetbrugerne i EU bruger nettet til at se film og serier eller lytte til musik.

Initiativet omkring de nye regler for streaming i EU kommer, samtidig med at EU fra den 15. juni afskaffer roamingafgifterne inden for EU. Et tiltag, som EU forventer, vil øge antallet af brugere, der streamer, mens de befinder sig i udlandet.

Før det bliver muligt at finde tyske og spanske serier frem fra sofaen i Danmark, skal de nye regler formelt godkendes af EU's retsudvalg, hele Parlamentet og Det Europæiske Råd.

BRANCHENYT
Læs også