Gammel IT
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Lancerede »verdens billigste smartphone« - nu er han anholdt

Mohit Goel gik fra lancering af telefonen til anholdelse for svindel på et år.

Mohit Goel ved lanceringen af Freedom 251-telefonen. En pris på under 30 kr. gjorde den med det samme populær. Foto: AP/Saurabh Das.

Direktøren for det indiske firma Ringing Bells, Mohit Goel, er blevet anholdt. 

Det skriver BBC.

Mohit Goel og Ringing Bells præsenterede for et år siden en smartphone kaldet Freedom 251. Firmaet har slået sig op på, at det er verdens billigste smartphone. Telefonen koster 251 rupee, hvilket er mindre end 26,50 danske kroner.

Baggrunden for anholdelsen er, at det indiske politi har fået flere anmeldelser af Ringing Bells for ikke at opfylde de ordrer, der er kommet ind på Freedom 251.

Blandt andre drejer det sig om distributionsfirmaet Ayam Enterprises, som hævder kun at have fået telefoner for 1,4 mio. rupee ud af en ordre på 3 mio. rupee. Ifølge BBC skulle Ayam Enterprises have påstået, at personalet ville få dødstrusler, hvis de blev ved med at spørge efter pengene.

En polititalsmand siger til BBC, at politiet har modtaget en række ens klager over Ringing Bells og derfor har valgt at anholde Mohit Goel, så man kan se nærmere på sagen.

»Det er vigtigt for os at afsløre disse svindelnumre, for det går udover uskyldige, som mister deres hårdt tjente penge,« siger Rahul Srivastava, talsmand ved politiet, til BBC.

Da telefonen Freedom 251 blev lanceret tilbage i februar 2016, skabte den lave pris så stor en efterspørgsel, at Ringing Bells' hjemmeside gik ned.

Men den lave pris var nok for god til at være sand. Ifølge BBC var der fra starten en masse spørgsmål angående Ringing Bells' forretningsmodel.

Flere skulle have peget på, at Freedom 251 formentlig er et Ponzi-nummer. Det er samme form for forretningssvindel, som den amerikanske storsvindler Bernard Madoff blev anholdt for i 2008.

Læs også