Gammel Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Tysk finansminister: Værktøjskassen er tom

Den tyske finansminister Wolfgang Schäuble efterlyser pengepolitiske reformer i Europa.

Den tyske finansminister Wolfgang Schäuble. Foto: Mie Brinkmann

Den tyske finansminister, Wolfgang Schäuble, meldte sig torsdag på banen med støtte til chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, der for nylig opfordrede til strukturelle reformer.

- Vi er klar til justere de pengepolitiske holdninger yderligere. Det ville være nyttigt, hvis den samlede finanspolitik kunne spille en rolle i tillæg til den monetære politik, og jeg tror, der er plads til det, sagde Mario Draghi blandt andet i forbindelse med Jackson Hole-mødet for en uge siden.

Den melding støtter Wolfgang Schäuble 100 pct. op om, skriver Bloomberg News med henvisning til et interview med Bloomberg Television.

Strukturelle reformer skal der til for at styrke eurolandenes konkurrenceevne og overkomme efterveerne af finanskrisen.

- Monetær politik kan kun købe tid, sagde Schäuble, der mener, at likviditeten på markederne ikke er for lav, men snarere for høj.

- Derfor tror jeg, at den monetære politik er kommet til enden i forhold til mulige instrumenter, og derfor er det, som vi virkelig har behov for, investeringer, at genvinde tilliden hos investorerne, markederne og forbrugerne, fortsatte Schäuble, hvis udmeldinger er helt på linje med den generelle holdning i Angela Merkels regering.

Læs også