Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Centralbankchefer er godt kørende - privat

Hvis chefen for den amerikanske centralbank er bekymret for verdensøkonomien, kan hun trøste sig med sin egen.

Janet Yellen, chef for Den Amerikanske Centralbank, Fed. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP

Cheferne for den amerikanske centralbank og de regionale afdelinger har, ligesom millioner af andre amerikanere, nydt godt af de stigende aktivpriser. Det skriver Bloomberg News, der fremhæver, at centralbankchef Janet Yellens aktiver sidste år er vurderet til mellem 30 og 80 mio. kr. sammenlignet med et leje på mellem 27 og 75 mio. kr. i 2012.

Det store interval skyldes, at det ikke er muligt at give en præcis værdiansættelse.

Den amerikanske centralbank er i gang med at nedtrappe de månedlige obligationsopkøb - sidste såkaldte støtteopkøb ventes i oktober. Opkøbene, også kaldet QE eller kvantitative lempelser, har siden starten i 2009 drevet aktivpriserne op, så det amerikanske S&P 500-indeks er tredoblet siden bunden på 666 i marts 2009.

Janet Yellen har sammen med sin mand, Nobelpristager i økonomi George Akerlof, rapporteret et miks af forskellige investeringer, herunder investeringer i individuelle aktier såsom USA's tredjestørste olieselskab ConocoPhillips samt en række investeringsforeninger. Opgørelsen viser også, at centralbankchefen, der i februar overtog chefposten fra Ben Bernanke, har en frimærkesamling til en værdi af mellem 85.000 kr. og 2,8 mio. kr.

Vicechef for centralbanken Stanley Fischer har ifølge en opgørelse fra maj aktiver for 318 mio. kr. og centralbankchef for den magtfulde regionale centralbank i New York, William Dudley, havde sidste år aktiver for mindst 54 mio. kr., mens Richard Fisher fra centralbanken i Dallas var god for mindst 141 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også