Gammel Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Økonomer tror ikke på regeringens væksthåb

Det er ikke holdbart, at regeringen forventer en vækst på 1,4 pct. i år og 2 pct. til næste år, og før eller siden bliver regeringen nødt til at justere prognosen nedad. Det mener et bredt udsnit af økonomer.

Peter Bojsen Jakobsen, fra Sydbank, er en af de økonomer, som ikke tror på regeringens vækstprognose.  Foto: Sydbank

Det skriver Berlingske Business.

En undersøgelse foretaget af Berlingske Business viser, at 7 ud af 10 økonomer tror, at væksten bliver mindre, end regeringen har udmeldt. 93 økonomer er blevet adspurgt og 51 har svaret. 26 pct. af økonomerne vurderer dog, at væksten kan blive på samme niveau eller højere end regeringen venter.

Blandt de økonomer, der tvivler på regeringens skøn for årets vækst, er Sydbanks makroøkonom Peter Bojsen Jakobsen, der mener, at regeringens prognose er "ude af trit med den økonomiske virkelighed".

- Derfor opfordrer vi også økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard til at nedjustere prognosen for dansk økonomi. Men det vil næppe ske lige med det samme. For det offentlige budget er spændt til det maksimale. Nedjusteres skønnet for væksten, vil underskuddet brage over EU's tilladte grænse på 3 pct. af BNP, udtaler Peter Bojsen Jakobsen til Berlingske Business.

Blandt forklaringerne på forventningen om en lavere vækst end regeringen skønner, ligger økonomiske problemer i resten af Europa, politisk uro i Ukraine og manglende vækst i vækstlandene.

BRANCHENYT
Læs også