Gammel Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Norsk detailhandel frygter lempet nettold

Den norske detailhandel mener, at forslaget om at øge grænsen for toldfri nethandel med udlandet fra 200 til 500 norske kroner, vil koste tusindvis af arbejdspladser. Statsbudgettet bliver fremlagt i dag, og forslaget vil ifølge pålidelige kilder indgå. Detailhandlen har frygtet, at beløbet vil blive hævet, og de vil gerne have, at kvoten bliver fjernet helt. Det skriver Dagens Næringsliv.

Der vil være mange kroner at spare for de nethandlende nordmænd, hvis et nyt forslag bliver en realitet.  Foto: Colourbox

Statsbudgettet bliver fremlagt i dag, og forslaget vil ifølge pålidelige kilder indgå. Detailhandlen har frygtet, at beløbet vil blive hævet, og de vil gerne have, at kvoten bliver fjernet helt. Det skriver Dagens Næringsliv.

De mange kunder, som handler på nettet, vil juble over forslaget, som betyder, at man slipper for at betale moms for varer under fribeløbet. Dette giver udenlandske butikker en konkurrencefordel på 25 pct. af prisen, hvilket betyder lavere priser, selv med en dyrere fragt. Flere norske netbutikker har varslet, at de vil flytte butikken til udlandet i så fald pga. det høje omkostningsniveau i Norge og den momsfordel, som kvoten giver.

- Det er komplet galskab. Her sætter man useriøs forbrugerpopulisme foran hensynet til norske arbejdspladser og statens indtægter. Det vil ramme mange norske butikker og føre til mange nedlæggelser. Man kan hurtigt tale om 10.000 ekstra arbejdspladser, som går tabt i tillæg til det, vi taber på dagens nethandel mod udlandet, siger Harald Andersen, samfundspolitisk direktør i handelsorganisationen Virke.

Finansministeriet vil ikke kommentere på forslaget, før forslaget til budgettet er fremlagt. Fremskrittspartiet har før valget lovet at kæmpe for en grænse på 1000 kroner. Nu lader det til, at det endelige resultat bliver 500 kr. Den udenlandske nethandel koster i forvejen 6.000 arbejdspladser ifølge en rapport, som handelsorganisationen Virke bestilte i efteråret.

Læs også
Top job