Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Nu kan man igen søge støtte til solceller

Årets første ansøgningsrunde til solcellepuljerne åbner i februar.

Kommer der flere ansøgninger end en underpulje kan udfylde, trækker Energinet.dk lod blandt de fyldestgørende ansøgninger, der er kom ind den dag, hvor puljen blev fyldt. Foto: Thomas Emil Sørensen

Drømmer man om at investere i solceller, kan det være en god idé at påbegynde de seriøse overvejelser nu.

Den 1. februar åbner Energinet.dk nemlig atter for, at privatpersoner, boligforeninger og solcellelaug kan søge om solcelleanlæg med forhøjet pristillæg. Privatpersoner kan opnå en betaling på 88 øre per kilowatttime for overskydende strøm fra solcelleanlægget.

»Selv om der er fire uger til, at ansøgningsrunden begynder, er det allerede nu, man skal begynde at lave sine forberedelser. Flere ting skal være på plads, for at man kan komme i betragtning til at få del i puljerne,« siger afdelingsleder i Energinet.dk's administration af vedvarende energi, Louise Rønne Christensen.

I foråret i fjor blev puljen revet væk. Dengang lå støtten på 1,02 kr. per kilowatttime for den overskydende strøm. Efterårets pulje blev dog langt fra tømt. Derfor er der flere megawatt at slås om, når danskerne om en måned får adgang til puljen.

Den består af i alt 53,4 megawatt spredt på fire underpuljer, som fordeles efter først til mølle-princippet. Foruden resterne fra efterårets pulje, fyldes 20 nye megawatt i puljen.

Der er afsat 11,4 megawatt - svarende til ca. 2.000-3.000 anlæg - til privatpersoner.

For at komme i betragtning skal man indsende en ansøgning, der bl.a. indeholder skriftlig dokumentation for, at man har indgået en aftale med en solcellesælger om at købe et anlæg, hvis man får del i puljen.

»Erfaringen fra de to foregående puljer er, at nogle ansøgere tror, at et tilbud er en købsaftale. Men et tilbud skal være accepteret, før der er tale om en aftale. Derudover skal aftalen være betinget af, at der opnås støtte fra Energinet.dk. Vi vil derfor gerne opfordre til at være ekstra opmærksomme på, at ansøgningen er udfyldt korrekt og opfylder kravene i loven, siger Louise Rønne Christensen.

Dertil skal man bekræfte, at man ikke modtager anden offentlig støtte til anlægget. Man må altså ikke benytte håndværkerfradraget sammen med solcellepuljen.

Man kan udelukkende søge tilsagn til anlæg, der ikke er etableret endnu. Puljerne kan søges til og med den 31. maj 2016.

BRANCHENYT
Læs også