Tema
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Olieprisen hamrer i vejret efter ny melding fra Rusland

En række olieproducerende lande overvejer angiveligt at skrue ned for pumperne.

Den store oliepriskrig
Prisen på olie er styrtdykket i en længere periode, fordi der er massivt overudbud af olie på verdensmarkedet. Foto: AP/Vahid Salemi

Den russiske olieminister, Alexander Novak, har fået prisen på olie til at skyde i vejret.

Torsdag eftermiddag blev han af nyhedsbureauet Interfax citeret for at sige, at en række af verdens olieproducerende lande, herunder medlemmerne af OPEC, vil mødes i februar for at diskutere, om man skal skære i olieproduktionen.

Prisen på olie er styrtdykket i en længere periode, fordi der er massivt overudbud af olie på verdensmarkedet.

Ifølge Alexander Novak kan en nedskæring af produktionen på 5 pct. komme på tale. Den melding har fået prisen på en tønde råolie fra Nordsøen til at stige med knap 6 pct. til lige under 35 dollars.

Den amerikanske råolie, WTI-olien, er steget lige så meget og handles nu til 34 dollars pr. tønde.

Rusland har tidligere afvist at skrue ned for oliepumperne, men nu har situationen ændret sig, siger Alexander Novak. Rusland er hårdt ramt af prisnedturen på olie, eftersom eksport af olie er rygraden i landets økonomi.

Ethvert tegn på nedskæringer i produktionen bliver modtaget positivt af investorer, hvoraf mange frygter, at de lave oliepriser vil forårsage konkursbølger i energisektoren og dermed skade den globale vækst.

De faldende oliepriser er en af de primære årsager til den maniodepressive tilstand, der har præget aktiemarkederne siden nytår.

Repræsentanter fra Den Internationale Valutafond, IMF, og Verdensbanken er på vej til Aserbajdsjan for at diskutere en mulig redningspakke til de nødstedte olielande, skriver avisen Financial Times.

Især Brasilien og Ecuador er under opsyn, forlyder det.

Verdensbanken vurderer, at oliepriserne vil holde sig omkring 37 dollars pr. tønde i 2016.

BRANCHENYT
Læs også