Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

USA/økonomer: Amerikansk arbejdsmarked kører i højt gear

Foto: Mark Lennihan/AP

Den amerikanske økonomi er i overraskende god form, hvilket er positivt for verdensøkonomien, i en tid hvor der fra flere sider er frygt for en opbremsning i den globale vækst.

Sådan lyder vurderingen fra flere økonomer, efter at der fredag er blevet offentliggjort tal fra det amerikanske beskæftigelsesministerium, som viste en jobvækst på 242.000 i februar.

- Det går med andre ord faktisk ganske godt i amerikansk økonomi, til trods for at 2016 har været præget af finansiel usikkerhed og bekymringer om den makroøkonomiske udvikling globalt, lyder det fra Steen Bocian, cheføkonom i Dansk Erhverv, i en kommentar til tallene.

Jobvæksten i februar var højere end forventet, da økonomer adspurgt af Bloomberg havde regnet med en jobskabelse på 195.000. Det var også markant flere end i januar, hvor der kom 172.000 personer i job på det amerikanske arbejdsmarked.

- Jobtallet bekræfter et billede af en økonomi, som måske nok er gået et gear eller to ned, men den er altså langt fra gået i stå, og det er konsistent med de signaler, vi har fået fra de økonomiske nøgletal for den amerikanske økonomi på det seneste, siger Henrik Franck, der er investeringsstrateg i Formuepleje.

- Efter det relativt positive jobtal vil den senere tids tale om recession sandsynligvis forstumme - for en tid i det mindste. Det vil forventeligt være positivt for aktiemarkedet, lyder det fra Henrik Franck.

BRANCHENYT
Læs også