Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Amerikansk boligsalg skuffer fælt i februar

Potentielt kan det true eller sinke den amerikanske økonomi, som ellers er kommet op i gear.

Udviklingen går stærkt i North Dakota. I Watford City skyder nye boliger op lige ved siden af et skiferoliefelt. Problemet er de mange usolgte boliger som stadig er på ejendomsmæglernes hylder Foto: AP/Eric Gay

Det amerikanske hussalg faldt kraftigt i sidste måned, og det kan betyde dystre udsigter for økonomien. Økonomien i USA har ellers set ud som om, at den var resistent overfor den globale opbremsning.

Ifølger The National Association of Realtors - Ejendomsmæglerforeningen - faldt salget af eksisterende huse med 7,1 pct. og trak dermed det samlede årlige salg ned på det laveste niveau siden november, skriver Reuters.

Nedturen i februar fik aktierne i S&P 500 til at falde, da tallene blev offentliggjort i formiddags amerikansk tid (EDT).

Salget faldt bredt over hele USA, men det største fald var i nordøst med 17,1 pct. Boligøkonomer havde kun forudset et fald på 2,3 pct. mod de 7,1 pct.

Salget af huse burde ellers blive understøttet af en stærk udvikling i antallet af nye jobs som igen presser lønningerne op. Men der er stadig en stor boble af boliger til salg som er en udfordring for sælgerne.

»Det er en udfordring for mange potentielle huskøbere at kunne finde den rigtige bolig til den rette pris,« siger Lawrence Yun, der er økonom hos NAR.

Hvis februars langsomme salg fortsætter forventes det, at det vil tage mere end 4 måneder at rydde de boliger som allerede findes på ejendomsmæglernes hylder, skriver Reuters.

BRANCHENYT
Læs også