Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING
0

Amerikansk centralbankchef: Fornuftigt at fare forsigtigt frem

Ifølge chefen for den amerikanske centralbank, Janet Yellen, er det kun rimeligt, at renten stiger langsomt. Hun peger på Kina og olieprisen.

Den amerikanske centralbankchef Janet Yellen kom tirsdag i New York med sit bud på udviklingen i amerikansk økonomi. Foto: AP/Susan Walsh

Med al den uro, der er på den globale scene for tiden, er det fornuftigt, at den amerikanske rente ikke hæves alt for hurtigt.

Det var budskabet, da chefen for den amerikanske centralbank, Janet Yellen, tirsdag talte i New York. Det skriver Bloomberg.

»Jeg anser det for at være fornuftigt for komiteen at fortsætte med forsigtighed,« lød det fra Yellen ifølge Bloomberg.

Janet Yellen henviste specifikt til, at den økonomiske vækst i Kina er lavere end ventet, og at udviklingen i olieprisen skaber usikkerhed.

Tirsdagens tale var første gang siden midten af marts, at den amerikanske centralbankchef kom med sit syn på den amerikanske økonomi.

Ifølge Danske Bank-analytiker Mikael Olai Milhøj førte talen til, at dollaren blev svækket over for euroen, og at de amerikanske renter faldt.

»Når det er sagt, var der faktisk ikke meget nyt sammenlignet med hendes "besked" til markederne efter det seneste møde i den amerikanske centralbank,« skriver Mikael Olai Milhøj i en kommentar til talen.

Han forventer, at der vil komme blot én rentestigning i år.

»Vores hovedscenarie er fortsat, at der kun vil komme én rentestigning i år, om end vi mener, at sandsynligheden for én yderligere rentestigning i år er steget. Det vil dog kræve, at data viser, at amerikansk økonomi fortsat vokser i et pænt tempo,« skriver han.

I Nordea forventer man derimod, at det kan ske tre gange i år.

»Vores officielle holdning er fortsat, at Federal Reserve hæver renten tre gange i år,« lød det inden talen fra seniorstrateg Tine Choi Danielsen.

Mandag viste tal for privatforbruget, at amerikanerne øgede deres forbrug med blot 0,1 pct. i februar. Samtidigt blev tallet for januar nedjusteret til ligeledes 0,1 pct.

BRANCHENYT
Læs også