Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Skats nye inddrivelsessystem er på trapperne: De første tre mia. kr. er hentet hjem

Skat har inddrevet omkring tre milliarder kroners gæld med genetableringen af den automatiske modregning, der ellers i efteråret blev suspenderet.

Med genetableringen af én af de regnemetoder, der i fjor var med til at få inddrivelsessystemet suspenderet, har Skat allerede inddrevet tre mia. kr. i gæld til det offentlige, lyder det i pressemeddelelse. Foto: Stine Bidstrup Arkivfoto: Stine Bidstrup

Med genetableringen af en model for automatisk modregning af skyldneres gæld til det offentlige, har Skat taget et første skridt på vejen mod et »nyt og solidt inddrivelsessystem«. Siden april i år har Skat formået at inddrive gæld til det offentlige for omtrent tre mia. kr. fra 281.000 skyldnere.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Skat.

Den automatiske modregning blev ellers i efteråret 2015 suspenderet med al øvrig automatisk inddrivelse af gæld, da det blev afsløret, at Skats it-system, EFI, ulovligt havde opkrævet forældet gæld fra danskerne. 

Fakta
  • Skat sendte i april 17,6 milliarder kr. i overskydende skat til udbetaling.
  • Heraf er cirka tre milliarder kr. modregnet i 281.000 skyldneres gæld til det offentlige.
  • Borgere og virksomheders gæld til det offentlige, som er sendt til inddrivelse, udgør nominelt 91,7 milliarder kr. pr. 31. juli 2016.
Kilde: Skat

»Modregningen er et effektivt redskab, der gør, at vi kan skrue op for inddrivelsen af borgernes gæld til det offentlige. Det er et vigtigt skridt, mens vi er i gang med at skabe et nyt og solidt inddrivelsessystem. Modregning har givet rigtig mange penge i kassen. Vi står dog fortsat med en restancemasse, som vi forventer også vil stige i fremtiden,« siger Lizzi Jakobsen, der er Skats inddrivelsesdirektør.

Forinden genetableringen af den automatiske modregning har Skat i øvrigt formået at inddrive knapt 110 mio. kr. hver måned i årets første tre måneder, lyder det. En væsentlig forbedring fra de 66 mio. kr., Skat inddrev om måneden i efteråret 2015. Efter genetableringen af automatisk modregning, er det tal i andet kvartal 2016 i øvrigt steget til knapt 600 mio. kr. om måneden.

Men siden EFI i fjor blev suspenderet, er borgernes gæld også vokset med 16 mia. kr., fra 71 mia. kr. til 87 mia. kr. i juli 2016.

I august præsenterede skatteminister Karsen Lauritzen (V) en ny plan for Skat. Her lød det blandt andet, at Skat skulle have 6,8 mia. kr. over de kommende år, og at der desuden skulle ansættes 2.000 nye medarbejdere frem mod 2020. Kerneområderne, der herefter skulle oprettes selvstændige styrelser for, var ejendomsvurdering, told og inddrivelse, lød det i planen. 

BRANCHENYT
Læs også