Gammel Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Trump trækker endnu en bankboss ind i sin inderkreds

Donald Trump udpeger chef for investeringsbanken Goldman Sachs som sin økonomiske toprådgiver.

Præsident og direktør i Goldman Sachs, Gary Cohn, er af den kommende amerikanske præsident Donald Trump udpeget som leder af det Nationale Økonomiske Råd. Foto: Mark Lennihan/AP

USA's kommende præsident, Donald Trump, fortsætter med at hente kommende topmedarbejdere med tilknytning til investeringsbanken Goldman Sachs ind i inderkredsen af sin kommende administration.

Mandag oplyser Trump, at han vil udpege Gary Cohn, præsident og direktør i Goldman Sachs, som leder af det Nationale Økonomiske Råd.

Rådet koordinerer på tværs af ministerier og styrelser Trumps økonomiske politik.

- Som min økonomiske toprådgiver skal Gary Cohn bruge sine evner som en særdeles dygtig forretningsmand til gavn for det amerikanske folk, udtaler Trump.

Præsidenter som Bill Clinton og George W. Bush havde også tidligere topfolk fra Goldman Sachs som deres økonomiske toprådgivere.

Den 56-årige Gary Cohn er bare én af flere nuværende eller tidligere Goldman Sachs-direktører, som nu skal arbejde for Trump.

Den 53-årige Steven Mnuchin, der forlod Goldman Sachs i 2002, er nomineret som finansminister, mens den 62-årige Steve Bannon skal være Trumps chefstrateg.

Bannon havde, før han etablerede sin egen investeringsbank, en lang karriere bag sig hos Goldman Sachs.

I valgkampen langede Donald Trump ironisk nok ud efter modkandidaten Hillary Clinton, som han beskyldte for at være købt og betalt af Goldman Sachs, fordi hun have modtaget et millionbeløb fra banken som honorar for tre taler.

Med sit nye job er Gary Cohn ude af betragtning til at stige helt til tops hos Goldman Sachs.

Han har ifølge Reuters længe været anset som den naturlige afløser for bankens administrerende direktør, Lloyd Blankfein.

Men jobbet som økonomisk toprådgiver i Det Hvide Hus har før vist sig at kunne bane vej for endnu større politiske stillinger.

Robert Rubin, også tidligere Goldman Sachs-direktør, blev således forfremmet fra rådgiverjobbet til finansminister af Bill Clinton.

Gary Cohn indledte sin karriere hos Goldman Sachs i 1990. Han begyndte i bankens afdeling for handel med råvarer. Siden steg han i graderne og blev i 2006 udnævnt til præsident i banken.

BRANCHENYT
Læs også