Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Forbruget pegede opad inden julemåneden

Detailhandlen steg en smule i november efter kraftig vækst i oktober. Forbrugerne trodser pessimismen.

Det kan godt være, at friske tal for forbrugertilliden viser, at danskerne ser en smule pessimistisk på deres egen og Danmarks økonomi den kommende tid.

Men det betyder ikke, at de holder sig tilbage, når det handler om at bruge penge.

Danmarks Statistik har opgjort tal for detailhandlen i november måned. De viser, at forbruget steg med 0,2 procent fra oktober til november, når man korrigerer for sæsonudsving.

Og i forhold til november sidste år er stigningen på hele 2,6 procent.

Det følger oven på en stærk vækst i oktober. Derfor er der grund til optimisme på dansk økonomis vegne, mener Tore Stramer, der er cheføkonom hos Nykredit.

- Det står således også klart, at privatforbruget er tiltaget op mod jul efter en lidt sløj sommer.

- Det er naturligvis positivt med tanke på, at privatforbruget i øjeblikket er den altoverskyggende vækstmotor i dansk økonomi, skriver han i en kommentar til tallene.

Det er særligt internethandlen, der vokser. Sammenlagt udgjorde den 2,2 milliarder kroner i november, og er nu oppe at udgøre 7,9 procent af den samlede detailomsætning.

Elektroniske apparater til husholdningerne som fjernsyn, computere og køkkenmaskiner udgjorde i november 20 procent af den samlede internethandel i november.

Det kan blandt andet hænge sammen med black friday, hvor flere af de store elektronikkæders internetsider oplevede stor trafik fra tilbudsjægere.

BRANCHENYT
Læs også