Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Boligpriserne i det dyreste London - falder

For første gang i otte år er boligpriserne i Storbritannien steget mere uden for London end i den britiske hovedstad. Og mest opsigtsvækkende er det, at boligpriserne i det centrale London faktisk faldt i 2016.

Brexit - britisk farvel til EU
London er en af verdens dyreste byer at bosætte sig i, hvis ikke den dyreste. Men i 2016 fik priserne et nøk ned på boligmarkedet i den dyreste del af byen. Foto: AP

Et af verdens dyreste boligområder blev en lille smule mere overkommeligt i løbet af 2016. Priserne i det centrale London faldt nemlig 6 pct. i løbet af året, skriver Bloomberg. I de fine kvarterer Chelsea og Kensington faldt priserne sågar 14 pct. i årets løb.

Samlet set fortsatte priserne i hele London med at stige, men det skyldtes især udviklingen i forstæderne, hvor priserne steg kraftigt. Bl.a. Barking and Dagenham i det østlige London, der tog teten med en stigning på 20 pct.

Samtidig var det første gang i otte år, at priserne i London steg mindre end i resten af Storbritannien, noterer Bloomberg.

De londonske boligpriser steg 3,7 pct. i 2016, hvor boligpriserne i resten af landet steg 4,5 pct. Prisstigningen på 3,7 pct. er i øvrigt et drastisk fald fra de 12,2 pct., som priserne voksede i løbet af 2015.

Spørgsmålet er, om der er en sammenhæng med brexit-afstemningen, hvor briterne valgte at stemme for at forlade EU. Det skete dog ikke med londonernes velsignelse, idet 59,9 pct. af indbyggerne i hovedstaden stemte for at forblive medlemmer af EU.

Men selv om priserne i hjertet af London for at investere i en bolig er faldet lidt, er det dog næppe for menigmand at købe. Mens gennemsnitsprisen for en bolig i hele London i 2016 lå på 442.000 pund, er den 874.000 pund i det centrale London.

Og den dyreste bolig, der blev solgt i London i 2016, kostede 12,5 mio. pund - og lå naturligvis i den indre del af byen.

BRANCHENYT
Læs også