Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

2016 var endnu et godt år for boligejerne

Alle landets fem regioner oplevede stigende huspriser i 2016. Bedst så det ud i hovedstaden.

Det seneste år har det været en god forretning at eje en bolig i størstedelen af landet. Foto: Lars Krabbe

De danske boligejere kan se tilbage på 2016 med en vis tilfredshed. På landsplan er boligpriserne nemlig steget med 3,3 pct. i gennemsnit, det viser nye tal fra Homes prisindeks.

Og det er ikke kun i København og Aarhus, at boligerne er blevet mere værd. I alle landets fem regioner har der været stigende boligpriser i 2016. Den største stigning findes i hovedstaden , hvor priserne er steget med 5,2 pct. på et år. Herefter kommer Sjælland med prisstigninger på 4,9 pct. fra 2015 til 2016.

»Der er selvfølgelig steder i landet, hvor fremgangen på boligmarkedet ikke er nået helt ud. Men i løbet af de seneste par år, har vi set, at det har spredt sig meget, og prisstigningerne er væsentligt mere bredt funderet, end de har været længe,« siger Bjørn Tangaa Sillemann, der er analytiker i Danske Bank.

I årets sidste måneder var det især nordjyderne, der oplevede stigende boligpriser. I 4. kvartal steg priserne i Nordjylland således med hele 7,5 pct.

»I Nordjylland er der et vist efterslæb i forhold til andre steder i landet. Priserne er begyndt at stige senere, og det er de så kommet efter i slutningen af året. Det er også domineret af, at det især er i de store byer, at prisstigningerne findes. Aalborg, som også i en vis udtrækning er en studieby, er også med til at trække den udvikling,« siger Bjørn Tangaa Sillemann.

Han forventer, at boligejerne også i år kommer til at se, hvordan deres boliger stiger i værdi. Danske Bank forventer gennemsnitlige prisstiger på ca. 4 pct. på landsplan.

»Vi er i gang med et økonomisk opsving i Danmark med faldende arbejdsløshed og stigende indkomster. Det giver råd til mere boligforbrug. I takt med at vi får udlandet med, og vi kan se fremgang på de danske eksportmarkeder, tror vi, fremganen i dansk økonomi vil fortsætte i 2017. Når man kombinerer det med, at vi stadig har meget lave renter, giver det basis for, at priserne kan stige yderligere i år,« siger Bjørn Tangaa Sillemann.

BRANCHENYT
Læs også