Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Britisk parlamenttop skyder mod EU-folk der »opfører sig som børn«

Torsdag fik Storbritannien en brexit-regning af EU. Men beløbet er nonsens, siger britisk politiker.

Brexit - britisk farvel til EU
Den østrigske kansler, Christian Kern, foreslog en regning på 446 mia. kr. til Storbritannien. Men han opfører sig som et barn, lyder det nu fra britisk politiker. Foto: AP/Ronald Zak.

446 mia. kr. Omtrent så meget skal briterne punge ud med, når de forlader EU. Det mente i hvert fald den østrigske kansler, Christian Kern, da han torsdag udtalte sig til Bloomberg.

Men nu reagerer politikere i den britiske regering på det beløb, skriver Bloomberg.

»Det her beløb er nonsens, som er blevet opfundet af EU-folk, der opfører sig som børn,« lyder det fra parlamentsmedlem og tidligere kabinetminister Iain Duncan Smith til Bloomberg.

Regningen skal blandt andet dække betaling til EU-projekter, som Storbritannien tidligere har villet deltage i, og pensionsbetalinger til EU-ansatte. Der er altså ikke tale om et strafgebyr for at forlade EU, men Storbritannien skal heller ingen »gratis frokost« have, lød det metaforisk fra den østrigske kansler. Den metafor samlede Iain Duncan Smith op:

»At den østrigske kansler overhovedet refererer til det, er ret absurd. Og så siger han, at der ingen 'gratis frokost' bliver til Storbritannien. Vi har betalt så meget til EU-budgettet over årene, at vi på det nærmeste har købt hele den forbandede restaurant,« siger han til Bloomberg.

Storbritannien og EU er endnu ikke gået ind i de endelige forhandlinger om detaljerne for Storbritanniens udtræden af unionen, og regningen er derfor heller ikke fastlagt. Men Christian Kern var den første EU-leder til at fremlægge tallene for, hvordan regningen kunne komme til at se ud.

BRANCHENYT
Læs også