Serier

Revolutionen kommer til et marked nær dig - hvem bærer fanen?

Fænomenet disruption er ikke nyt, men højaktuelt for danske virksomheder. Jordskred i markedet og teknologiske spring kommer hurtigere end nogensinde - og det er kun en fordel.

Disruption: Spillereglerne ændres
Steen Rosenbak, chefredaktør.

Fænomen-kulturen er over os. Det har den sådan set været lige så længe, vi har eksisteret på denne jord. Men nu har den fået et navn, den mekanisme i samfundet, der giver sig udtryk i, at ét bestemt fænomen pludselig flammer op, optager sindene i kortere eller længere perioder, indtil det finder sit leje i historien som en døgnflue eller blivende faktor i hverdagen.

Eksempler på banebrydende erhvervsfænomener i nyere historie, har været internetøkonomien, deleøkonomien, boligprisboblen og "det globale arbejdsmarked". Som oftest bliver fænomenkulturen båret frem af velprædikende ypperstepræster - konsulenter, professorer, managementguruer for blot at nævne nogle - med særlige evner for salg af budskaber. For den, som har ordet i sin magt, har jo magten i sit ord. Men som næsten altid er undtagelserne fra den regel ikke de mindst interessante...

Læs også