Gammel Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Det engelske boligmarked er et skrækeksempel

Man skal varsom med at lade politisk ideologi styre boligpolitikken. Margaret Thatchers liberaliseringer i 80'erne medvirker til, at det nu nærmest er umuligt for mennesker med normale indkomster at bo i London.

I politik ser man en gang imellem, at et andet land anvendes som et eksempel på, hvad man burde gøre. For eksempel har mange fremholdt Sveriges reformer på arbejdsmarkedet som et eksempel til efterfølgelse. Inden for samfundsvidenskaberne kan man modsat naturvidenskaberne dårligt eksperimentere, og derfor er det nyttigt at tage ved lære af andre lande.

I 1980 startede England et politisk, økonomisk og socialt eksperiment på boligmarkedet, efter at Storbritanniens premierminister, Margaret Thatcher, året før var kommet til magten. Igennem en række reformer liberaliserede man det private udlejningsmarked for boliger. Samtidig gav man lejerne i de offentlige og sociale udlejningsboliger ret til at købe deres lejlighed med en prisreduktion på op til 50 pct. i forhold til markedsprisen...

Læs også
Top job