Gammel Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er syv strategier til at håndtere disruption og »uberfikation«

Disruption og banebrydende digital teknologi truer stort set alle etablerede brancher. Her er syv strategier til at tackle truslen, skriver professor fra IMD, en af verdens førende handelshøjskoler.

De virksomheder, der effektivt håndterer truslen fra nye digitale selskaber benytter typisk en kombination af syv forretningsstrategier, skriver Michael Wade, professor på IMD.

Digital konkurrence er et varmt emne. Nyhederne svirrer med historier om, hvordan virksomheder og brancher udfordres af digitalt stærke opstartsvirksomheder og nye aktører på markedet. Der findes endda et ord for dette – uberize – som betyder at udfordre en traditionel branche på den måde, traditionelle taxier er blevet presset af Uber på mange markeder.

Disse historier melder til gengæld ikke noget om, hvordan virksomheder kan håndtere denne type udfordringer. Nedenfor finder du syv generiske strategier, som store, veletablerede virksomheder kan bruge til at bekæmpe digitale konkurrenter. De syv strategier er: bloker, malk, invester, forstyr, tilbagetrækning, redefiner og exit...

Læs også