Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Alternativet: Lad os gøre 2016 til et »bæredygtighedsår«

Opinion: Erhvervslivet har brug for bedre redskaber, hvis de skal leve op til den vigtige rolle, de spiller i en bæredygtig fremtid.

I 2015 er der taget nogle vigtige beslutninger for vores klode. Senest i december i Paris til COP21, hvor verdens lande blev enige om en klimaaftale. Inden da vedtoges i New York FNs nye verdensmål, som skal sætte retningen for en bæredygtig fremtid for hele kloden. Begge aftaler er vigtige for vores fremtid, og nødvendige for at vi kan skabe en verden, vi kan være stolte af at give videre til de næste generationer.

Det handler om at tage klimaforandringerne alvorligt og dæmme op for de alvorlige konsekvenser, der allerede nu viser sig. Det handler om at skabe en mere lige verden, hvor mennesker ikke sulter, og hvor lighed gælder for alle både de gamle industrilande, udviklingslandene samt de nye stærke økonomier.

Fælles for begge aftaler er, at det ikke er mål, der kan nås af landenes regeringer alene, men hvor både det private erhvervsliv og civilsamfundet spiller en helt afgørende rolle.

Erhvervslivet har derfor brug for nye og bedre redskaber, hvis de skal leve op til den vigtige rolle, de spiller i en bæredygtig fremtid. Et af disse redskaber er B Corp bevægelsen. B corp er en certificering, der skal sikre, at virksomheder møder de højeste standarder både socialt, miljømæssigt og i forhold til gennemsigtighed, og at de samtidig er med til at bruge markedskræfterne til at løse sociale og miljømæssige problemer, som netop skal løses i nye fællesskaber.

B Corp bliver nævnt af Forbes som en af de vigtigste trends for 2016. Det er med god grund, for en certificering som B Corp er med til at give en virksomhed nogle klare indikationer af, hvordan den kan agere bedre for både sig selv, for medarbejdere og for omverdenen.

Senest har Danone i slutningen af december annonceret et partnerskab med B Lab, hvor de sammen vil arbejde på at udvikle de rigtige redskaber til multinationale selskaber. De vil begynde at gennemgå forskellige datterselskaber for at se, hvordan de klarer sig i B Corp certificeringen. Det er i sig selv er interessant, men endnu mere interessant er det, at de kan skabe nye redskaber, så vi kan få andre multinationale selskaber med.

I Danmark er konsulentvirksomheden Spark netop blevet B Corp certificeret som første danske virksomhed, og jeg håber, de kan være med til at styrke den tendens, at virksomheder byder ind og tager samfundsansvar. Dette er afgørende for både Danmark og resten af verden, for dig og mig og for dem, der kommer efter os.

Derfor glæder jeg mig til, at 2016 skal være handlingens år og til, at vi kan skabe et lovgivningsgrundlag, der gør det lettere for virksomhederne at gøre det rigtige og være en del af den omstilling, som skal i gang med.

Alle kommentarer og indlæg modtages gerne på opinion@finans.dk.

BRANCHENYT
Læs også