Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Gør Danmark til innovationsmekka for blockchain-teknologi

Der investeres massivt i teknologien bag bitcoin, blockchain, som kan revolutionere måden, vi overfører data på. Danmark har mulighed for at blive et globalt innovationsmekka.

Da Liberal Alliances lokalafdeling i Hvidovre brugte blockchain-teknologi til en digital afstemning i 2014, fik det opmærksomhed i internationale medier. Partiet var blandt de første, som viste, at bitcoin ikke blot var banebrydende som digital valuta. Systemet bag – de såkaldte blockchains – har nemlig potentiale til at revolutionere måden, vi overfører data på.

Blockchain er kort fortalt en måde at overføre data på, som med en stærk kryptering er særdeles godt sikret mod manipulation. Blockchain er et oplagt alternativ til bankernes valutatransaktioner, men brugen rækker langt ud over den finansielle sektor. Man kan udveksle alle mulige former for data. Tilsæt dertil muligheden for, at du kan lave eksklusive, ubrydelige aftaler med dem, du udveksler data med, og du har opskriften på den flodbølge af opmærksomhed, som blockchain har fået...

BRANCHENYT
Læs også