Gammel Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Dong-formand kan ikke holde på Henrik Poulsen

Kommentar: Statens ejerskabspolitik kommer til at tynge, når Dong går på børsen. Aflønningen til ledere og specialister ligger langt under normen for C20-selskaber, og de skal oveni investere deres egne penge i Dongs aktier.

Henrik Poulsen er en af de største stjerner i dansk erhvervsliv. Men det kan ikke være pengene, der driver ham i spidsen for Dong - heller ikke efter en børsnotering.

Historien om de såkaldte guldfugle klæber til Dong. Det var en række meget dygtige medarbejdere, der drev det statskontrollerede energikonglomerat frem til at være verdens største indenfor vindkraft til havs. Men de blev også - efter danske standarder og efter normen for statens selskaber - særdeles godt betalt.

Det endte som bekendt i en skandale. Daværende topchef Anders Eldrup blev fyret, og guldfuglene fløj hurtigt over til Pensiondanmark, hvor de fik en masse milliarder at lege med. Der gik ikke lang tid, så kom den omstridte amerikanske investeringsbank Goldman Sachs ind i ejerkredsen. Det lugter af hurtige gevinster til smarte spekulanter...

BRANCHENYT
Læs også