Gammel Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Stort kørekort til matrix ønskes, tak

Kommandoveje med flere spor risikerer at forvirre medarbejderne. Alligevel er de såkaldte matrixstrukturer nødvendige for at sikre, at nøglemedarbejdere får viden hurtigere end i konkurrerende virksomheder. Måske er det på tide at uddanne ansatte i at lede og blive ledet på kryds og tværs.

Den amerikanske strategi- og organisationsforsker Jay Galbraith skrev i 1971 en efterhånden klassisk artikel om matrixorganisering. "Matrix Organization Designs: How To Combine Functional and Project Forms" præsenterer den på det tidspunkt relativt hotte designnyskabelse, der skulle tillade organisationer at kombinere funktionsopdeling og projektorganisering.

Siden da har matrixorganisationen som organisationsform været genstand for heftig debat med passionerede røster både for og imod. Særligt ideen om flersporede kommandoveje er blevet set som problematisk for gennemsigtighed og ansvarlighed i en sådan struktur, når medarbejdere og/eller ledere refererer til flere overordnede og har potentielt indbyrdes modstridende målsætninger...

Læs også