Gammel Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Dansk Folkeparti: Vi snakker gerne om skattelettelser, når tiden er til det

Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, hvordan finansministerens finansielle kabale skal gå op, hvis ikke der sker noget drastisk på flygtningeområdet.

Enkelte borgerlige partier er ivrige fortaler for skattelettelser. I de seneste uger og dage er det gentagne gange blevet lovet, at de vil kæmpe med næb og klør for at sænke skattetrykket, når der i løbet af sommeren skal kigges på landets finansielle regnskaber. Men finansministeren er dog heller ikke bleg for at indrømme, at den danske økonomi er under voldsomt pres blandt andet på grund af stigende udgifter til flygtninge. Alligevel fortsætter snakken om at sænke skatten i toppen.   

Hos Dansk Folkeparti har vi lidt svært ved at se, hvor pengene til topskattelettelser skal komme fra. Vi er politisk set ikke modstandere af skattelettelser. Når tiden er til det, sætter vi os gerne sammen for at undersøge muligheden for skattelettelser. Det afgørende for os bliver dog, at skatten skal sænkes i bunden og ikke i toppen – eksempelvis ved at hæve beskæftigelsesfradraget. På den måde sikrer vi, at skattelettelserne rammer bredere, og at gevinsten ved at arbejde bliver større for alle faggrupper. Men der tegner sig et billede, som handler om et valg mellem velfærd og skattelettelser, og her vinder velfærden. ..

Læs også