Gammel Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Japanske og danske iværksættere har mere tilfælles, end man tror

Mange unge japanske iværksættere har efter jordskælvet ved Fukushima for fem år siden fået smag for at stifte virksomheder, der har et andet og større formål end blot at tjene penge.

I Japan er der er en kæmpe nysgerrighed på Skandinavien, og Danmark har et højt renommé blandt de japanske iværksættere og forretningsfolk, som jeg møder i Tokyo. Især inden for den kreative industri og social innovation ser jeg rigtig gode muligheder for samarbejde og synergi mellem japanere og danskere.

I løbet af det seneste år har jeg været i Tokyo to gange for at undervise i kreativt lederskab. Kontakten til det japanske marked kommer via en alumni fra Kaospiloterne, Aya Omoto, som blev færdiguddannet sidste år som vores første japanske studerende. Hun driver i dag sin virksomhed Lær, og har i høj grad taget sin læring om kreativitet og innovation og en skandinavisk ledelsestilgang med sig tilbage til Japan. Det har blandt andet resulteret i programmer i kreativt lederskab i Tokyo. Derudover har jeg haft fornøjelsen af at arbejde sammen med lederne hos Innovator Japan, en konsulentvirksomhed, som også udvikler it-løsninger. I mine samtaler med selskabets topchef, Junya Watanabe, fik jeg en større forståelse for, hvordan det japanske iværksættermiljø udvikler sig i disse år...

Læs også