Gammel Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Tech-revolutionen kan gøre Danmark til et tabersamfund

Kommentar: Truslen fra digitaliseringen af dansk erhvervsliv er overdrevet. Derimod er den manglende fremtidssikring af det politiske Danmark en markant større risiko for økonomien på kort sigt.

Steen Rosenbak, chefredaktør.

En påfaldende angst for fremtiden har sænket sig over dansk erhvervsliv. Nu er frygt og afmagt ikke fornemmelser, som erhvervslivets alfahanner og -hunner gerne vedkender sig. Men der er noget om snakken. Senest illustreret af, at tre organisationer med fingeren på pulsen alene i denne uge mere eller mindre ubevidst har spillet frygtkortet i kampen mod nye, kreative forretningsmodeller og digital disruption af traditionsbundne brancher.

Først afholdt dansk erhvervslivs største lobbyorganisation, DI, årsmøde i sin filial DI Handel med fokus på risikoen for, at mindre virksomheder bliver "udkonkurreret af digitale nyskabelser". I forgårs fulgte den næststørste lobbyorganisation, Dansk Erhverv, op ved at tematisere sit årsmøde på Amager som en lang jagt på, hvordan erhvervslivet og politikerne undgår at blive "disruptet af det digitale jordskælv". Og midt imellem var konsulentfirmaet McKinsey på banen med en ny guide, der skulle lære etablerede markedsledere at undgå at blive "ofre for digital disruption"...

Læs også