Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Storbritanniens valg og den europæiske nødvendighed

Det europæiske projekt er i dyb krise: høj ledighed, offentlig spareiver og flygtningekrise presser unionen i knæ. Men sandheden er, at skeptikerne har intet alternativ til EU, skriver den tidligere finansminister Mogens Lykketoft i den første af fem kronikker om Danmark, EU og risikoen for brexit.

Brexit - britisk farvel til EU
»For 44 år siden var jeg skeptisk over planerne om at gøre Danmark til medlem af EU. I dag er jeg angst for at samarbejdet skal kollapse, både fordi jeg er blevet klogere, og fordi den europæiske virkelighed ser helt anderledes ud i 2016 end i 1972.« Foto: Martin Lehmann.

For 44 år siden var jeg skeptisk over planerne om at gøre Danmark til medlem af EU. Ikke af modvilje mod et stærkere europæisk samarbejde, men af frygt for, at det blev et samarbejde domineret af borgerlige holdninger, ensidigt fokus på frihandel og svækkelse af opbakningen til den danske velfærdsmodel.

I dag er jeg angst for at samarbejdet skal kollapse, både fordi jeg er blevet klogere, og fordi den europæiske virkelighed ser helt anderledes ud i 2016 end i 1972...

BRANCHENYT
Læs også