Serier

Kom nu i gang - sælg livsværket, før det er for sent

Kommentar: Det store generationsskifte halter. Ejerskifter skal op i gear for at give dansk erhvervsliv den tiltrængte nye start.

Det store generationsskifte
Der var i slutningen af maj samlet 800 erhvervsledere i Horsens Statsfængsel for at finde modet til en ny start for dansk erhvervsliv. Få en ny ejer kan være et godt sted at starte.

Det lød umiddelbart ikke som et stort tv-hit. Fire søskendes arvestrid om en faldefærdig slægtsgård på Sydfyn af tvivlsom værdi skal sætte rammen om den moderne families fremtid. Men det er blevet til foreløbig to sæsoner i den bedste sendetid på DR1 med en tredje under indspilning.

"Arvingerne" har ikke kun været endnu en succes for den licensfinansierede tv-underholdning, men det har også givet en - formentlig helt ubevidst - ekstra arbejdsbyrde til den danske advokatstand. De eskalerende konflikter i serien viser med al tydelighed al den ulykke, der kan følge i kølvandet på et uklart testamente. Her er familien Danmark med værdier på kistebunden vågnet til dåd og har fået arvefølgen på sort og hvidt...

Læs også